Overal en altijd bij je data

Circumflex Automatiseringblog

Het grootste voordeel van werken in de cloud, tegenover het traditionele werken met een server op kantoor, is dat je overal en altijd bij je data kan. Je bent op die manier dus niet langer gebonden aan één werkplek, je kan in principe overal werken, en je kan ook buiten kantoortijden werken. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding.

Besparen op onderhoud

Wanneer je een server op je eigen kantoor hebt, moet je rekening houden met het regelmatig uitvoeren van onderhoud. Dat is nodig om de kwaliteit van de hardware te kunnen garanderen. Daarnaast moet je ook rekening houden met het aanschaffen en verlengen van licenties, antivirus-software en het inhuren van IT-medewerkers. Al met al kost een eigen server dus behoorlijk wat geld. Het is voordeliger om een abonnement aan te schaffen waarmee je toegang krijgt tot een bepaalde hoeveelheid opslagruimte in de cloud. Hiermee verplaatst je ook de verantwoordelijkheid naar grote bedrijven zoals Microsoft en Google die veel verstand van zaken hebben op dit specifiek gebied.

Eenvoudig samenwerken

In omgevingen zoals Google Drive en Microsoft Sharepoint heb je de mogelijkheid om tegelijkertijd aan hetzelfde document of bestand te werken. Ook kun je live zien wat een ander precies doet. Zo is nauwe samenwerking op lange afstand toch mogelijk. Ook vermijd je frustrerende situaties en dubbel werk doordat jij bijvoorbeeld niet het laatste bestand hebt opgestuurd gekregen of doordat je aanpassingen niet goed worden doorgevoerd.

Wilt u meer weten over servers of het overstappen naar online werken? Neem dan contact op met Circumflex Automatisering op info@circumflex.com of +31(0)30 2990300!