Geen paniek in de tent met een helpdeskabonnement!

Circumflex Automatiseringblog

Geen paniek in de tent met een helpdeskabonnement

Hoewel werken in de cloud vooral voordelen biedt, is nooit helemaal uit te sluiten dat gebruikers zo nu en dan tegen een probleempje aanlopen. Zelfs niet met de trainingen die Circumflex Automatisering standaard bij een cloud-migratie verzorgt. Voor een zeer aantrekkelijk maandbedrag per gebruiker toveren onze doorgewinterde helpdeskmedewerkers in die gevallen de zon weer achter de wolken vandaan.

Training op maat

Genoemde training, met vaste thema’s als het versturen van bijlage bij mailen in de cloud, wordt na enige tijd gevolgd door een vervolgsessie. Deze is wat meer op maat aangezien ook vragen van gebruikers aan bod komen die na de eerste training zijn ontstaan. Alle vragen die daarna nog rijzen, vallen onder het abonnement. Dat geldt tevens voor de inrichting en het beheer van het cloud-domein, het aanmaken van gebruikers en toewijzen van rechten. Daarbij maakt het geen verschil of voor Google Apps of Microsoft Office 365 is gekozen.

Scherm overnemen

De praktijk leert dat gebruikers vooral de eerste weken na een migratie regelmatig naar de hulplijn grijpen. Ze krijgen dan een van onze vaste, deskundige, uiterst geduldige en sociaal vaardige systeembeheerders aan de lijn. Om problemen op te lossen, kunnen zij uw scherm op afstand tijdelijk overnemen en bijvoorbeeld instellingen aanmaken of veranderen en bepaalde handelingen voordoen. Ruwweg 99% van de vragen is oplosbaar.

Snelle responstijd

In de meest gevallen is de oplossing bovendien zeer snel binnen handbereik, aangezien de kans groot is dat uw vraag niet uniek is. Is er meer aan de hand, dan kan meteen worden opgeschaald naar Google of Microsoft. Zij hanteren op hun beurt een responstijd van maximaal een dag. Onze helpdeskkanjers gaan geen uitdaging uit de weg dus spaar ze vooral niet! Zolang het maar tijdens kantooruren is. Dat dan weer wel.