Creëer overzicht

Circumflex Automatiseringblog

Het is belangrijk om de overstap naar de cloud systematisch aan te pakken om storingen, mogelijk dataverlies en weerstand van personeel te voorkomen. Werken in de cloud is de toekomst en brengt veel voordelen met zich mee, maar een overstap is niet geheel zonder risico’s. Lees hoe je een overstap het beste kan aanpakken.

Om een soepele overstap te maken naar de cloud is het belangrijk om de huidige infrastructuur goed te inventariseren. Het is van belang om o.a. te weten hoeveel gebruikers je binnen je organisatie hebt, welke applicaties ze gebruiken en welke van deze applicaties in de cloud beschikbaar zijn. Ook speelt de hoeveelheid data en de beveiliging ervan een grote rol in het maken van de juiste keuze.

Welke cloud-oplossing is het best?

Het antwoord op bovenstaande vraag verschilt per organisatie. Je keuze is vanzelfsprekend gebaseerd op de behoeftes van jouw organisatie. Werk je op dit moment bijvoorbeeld veel met Office van Microsoft, dan is de cloud-service van Office 365 misschien wel de meest geschikte oplossing. Samen met Google apps zijn zij de grootste cloud-provider en voorzien zij in de meest basale cloud-behoeftes van organisaties.

Je organisatie voorbereiden

Een overstap naar de cloud is niet alleen een technische aangelegenheid. Het is ook belangrijk om je organisatie, dat wil zeggen, je personeel goed voor te bereiden. Veranderingen gaan vaak gepaard met enige vorm van weerstand doordat men op een nieuwe manier moet gaan werken. Het is dus belangrijk om personeel ervan te overtuigen dat de nieuwe manier van werken efficiënter en beter is. Dat doe je door zogenaamde ambassadeurs binnen je organisatie op te leiden die anderen kunnen ondersteunen en motiveren om van de cloud-oplossingen gebruik te laten maken.

Circumflex is altijd beschikbaar om vóór, tijdens en na het verandertraject passende ondersteuning te bieden. Ook geven wij trainingen aan jouw personeel om het verandertraject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Neem contact op met Circumflex Automatisering op systeembeheer@circumflex.com of +31(0)30 2990300 voor meer informatie.