Met een ANBI status kom je verder

Circumflex Automatiseringblog

Het eerste criterium waar je als vereniging of stichting aan moet voldoen om voor dit donatieprogramma in aanmerking te komen is het hebben van een ANBI status. De ANBI status wordt verstrekt door de belastingdienst. Als ‘algemeen nut beogende instelling’ kun je dan belastingvrij giften ontvangen. Microsoft gebruikt de ANBI status om te toetsen of een organisatie in aanmerking komt voor het donatieprogramma.

Wat voor instellingen komen in aanmerking?

Instellingen die hulp verlenen aan de armen, onderwijs of mensenrechten bevorderen, sociale voorzieningen verbeteren, het milieu behouden of herstellen, cultuur behouden of een maatschappelijk middenveld tot stand brengen, komen in aanmerking voor de ANBI status. En daarmee dus ook voor het Microsoft donatieprogramma. Denk hierbij aan theater en musea, maar ook aan goede doelen en andere niet-gouvernementele instellingen.

Gebruik van licenties

Wanneer je als instelling alleen Office 365 online wilt gebruiken zijn de licenties volledig gratis. Wil je ook de offline desktopversies van Microsoft Office tot je beschikking hebben, dan betaal je administratiekosten. Dat komt per licentie neer op ongeveer 20 procent van de normale kosten.

Trajectondersteuning

Circumflex Automatisering heeft al vele non-profit organisatie geholpen bij de overgang naar Office 365. Wil je meer weten over de voordelen van het non-profit programma en de mogelijkheden ter ondersteuning bij het werken in de cloud? Neem dan contact met ons op.

Wilt u meer weten over de ANBI status? Neem dan contact op met Circumflex Automatisering op systeembeheer@circumflex.com of +31(0)30 2990300!